Pomi fructiferi - CAIS



Descarca oferta - Toamna 2018
si lista de preturi


efectuam livrari la domicilu

prin firma de curierat rapid Fan Courier

*livrarile de primavara vor fi demarate incepand cu data de 20.10.2018.

Comunicate presa :

Nou ! Cumpara online soiul dorit !

soiuri de cais

Soiul DACIA

cais Pom de vigoare mica, productivitate foarte buna, rezistenta la ger foarte buna , rezistent la boli.Infloreste tarziu si roducti, soi autofertil. Fruct foarte mare (95g) de forma sferica, culoare portocalie. Pulpa are culoarea portocaliu stralucitor, cu o savoare excelenta. Se preteaza bine la industrializare. Epoca de coacere intre 5-15 iulie.

Soiul LITORAL

cais soi litoralPom de vigoare mica, cu coroana larg globuloasa, rezistent la gerurile din timpul iernii şi la îngheţurile târzii de primăvară. Fructul este mijlociu, de formă alungit ovoidă, puţin turtită lateral, de culoare galbenă limonie, acoperită cu puncte şi striuri roşii pe partea însorită. Pulpa este galbenă, de consistenţă potrivită, suculentă şi cu un gust plăcut, aromată. Epoca de coacere: 10-20 august

Soiul VIORICA

cais Pomul erste de vigoare medie, cu rodire precoce pe buchete de mai, infloreste odata cu soiurile medii si tarzii. Fructul este de forma sferica, usor turtita pe flancuri de marime foarte mare, cu greutatea cuprinsa intre 118-127 gr. , culoarea pielitei este orange stralucitor, uniform colorat fara verde. Fructele ajung la maturitate in a doua decada a luni iunie.

Soiul OLIMP

cais soi litoralPom de vigoare mijlocie , productivitate buna, rezistent la boli si ger. Infloreste tarziu si roducti, soi autocompatibil. Fructul este mare 65-75g, de culoare portocaliu, pulpa fructului este portocaliu deschis cu textura ferma, savoare buna cu gust foarte bun si echilibrat. Productivitate buna pentru industrializare. Epoca de coacere 10-12 august.

Soiul CARMELA

cais Pom de vigoare mijlocie cu rodire precoce. Fructul este sferic alungit de marime mare 98-110 g. culoarea fructului galbena portocalie acoperita cu rosu pe ¾ din suprafata , pulpa portocalie roduct, suculenta, consistenta buna, aroma pronuntata , gust foarte placut, echilibrat. Epoca de coacere 10-20 iunie.

Soiul UMBERTO

cais umbertoPom de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasă, deasă, rezistent la ger. Fructele sunt foarte mari, de formă ovoidală, cu coaja groasă, de culoare galbenă, cu pete rosi pe partea insorită. Pulpa este gălbenă, mediu consistentă şi fadă. Epoca de coacere: 25 iulie – 5 august.

Soiul RARES

cais Pom de vigoare mica , rezistenr la ger. Fructul are forma sferica alungita de marime medie spre mare, cu greutate de 60-70 g , culoarea epidermei portocalie deschisa , stopita cu rosu zmeuriu , pulpa galbena portocalie deschis, suculenta ridicata, neaderenta la sambure, gust foarte placut. Epoca de maturare 5-10 iunie.

Soiul TUDOR

cais soi tudorPom de vigoare mare, este foarte productiv, autosteril. Fructul de mărime mijlocie, in medie 40-45 g, este de forma ovoidă, uşor turtit dorso-ventral, cu pieliţa de culoare portocalie acoperita pe 2/3 cu roşu carmin. Pulpa este portocalie, neaderenta la sâmbure, suculentă, aromată, iar sâmburele este mare cu miezul amar. Epoca de coacere a fructelor are loc in decada a treia a lunii iunie si prima decada a lunii iulie.

Soiul EXCELSIOR

cais Pomul de vigoare mică sau mijlocie, cu coroana semisferica, ramuri de schelet solide, garnisite cu formaţiuni de rod scurte. Pomul rezista satisfăcător la ger si la oscilaţiile de temperatura de la sfârşitul iernii, totodată fiind puţin atacat de bolile specifice caisului. Este autofertil. Fructul este mare in medie de 70 g, de forma sferic alungită si turtită lateral. Pieliţa are culoare limonie, stropita cu roşu pe partea însorită. Pulpa de culoare limonie spre portocalie, consistentă, suculentă, cu gust plăcut, aromă slabă. Sâmburele neaderent la pulpa este relativ mare si reprezintă 5,6% din greutatea fructului. Epoca de coacere este intre 21 iulie-10 august

Soiul COMANDOR

cais soi comandorPomul are o creştere semiviguroasă spre mică, cu coroana globuloasă, cu buchete de mai si ramuri mixte, ca ramuri fructifere predominante. Intra pe rod in anul 4 de la plantare, are rezistenta bună la ger si îngheţurile de primăvara ca si la seceta. Fructul este mare, de 75 g, de forma sferică, puţin alungită, cu aspect foarte atrăgător. Pieliţa este elastică, de culoare galben portocaliu, acoperită cu roşu. Pulpa are culoarea portocalie deschis, este consistentă si suculenta cu gust echilibrat, dulce si aromat. Sâmburele este neaderent, relativ mare, reprezentând 6,8% din greutatea fructului. Epoca de coacere este de la 30 iulie la 5 august.

Soiul SIRENA

cais Pomul este de vigoare mijlocie cu coroana globuloasă, având ramuri de schelet solide, bine garnisite cu formaţii fructifere scurte, predominante si mijlocii. Fructul este mijlociu spre mare, in medie 65 g, de forma globuloasa spre ovoida, uşor asimetrica. Pieliţa de culoare portocalie, cu pete roşii pe partea însorită. Pulpa este portocalie cu structura ferma, potrivit de suculenta, cu gust plăcut si aroma fina. Sâmburele reprezintă 6,1% din greutatea fructului si are miezul dulce. Epoca de coacere este intre 10-15 august.

Soiul FAVORIT

cais soi litoralPomul este semiviguros, cu coroana larga si ramurile de schelet bine garnisite, cu formaţii de rod scurte. Este slab atacat de Monilinia şi Alternaria, mediu atacat de Clasterosporium. Fructul este supramijlociu, in medie 57-60 g, de forma ovoidă, cu pieliţa de culoare portocalie, suflata cu roşu pe partea însorită. Pulpa este consistenta, mediu suculentă, cu gust plăcut aromat. Sâmburele este neaderent, relativ mic, respectiv 5,6% din greutatea fructului. Epoca de coacere intre 29 iulie-15 august.

Soiul ROSII DE BANEASA

cais Rosii-de-BaneasPomul de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, turtita, in care predomina ramurile fructifere mijlocii si scurte. Fructul de marime mare, 80 g, de forma ovoida. Pielita este de culoare portocalie acoperita cu rosu aprins pe partea insorita. Pulpa este galben-portocalie, consistenta, suculenta, gust placut, neaderenta la sambure. Epoca de maturare: 5 – 10 iulie.

Soiul SELENA

cais soi selenaPomul de vigoare mica, cu coroana semisferica, relativ deasa, cu ramuri de schelet solide, bine garnisite, cu formatiuni fructifere scurte. Fructul de marime mijlocie – mare, 60 g, de forma ovoida spre globuloasa, turtit lateral si la baza. Pielita de culoare  galbena portocalie cu puncte si pete rosii pe partea insorita. Pulpa este portocalie deschis, suculenta, gust placut, usor acidulat si cu aroma fina de busuioc, neaderenta la sambure.
Epoca de maturare: 5 – 10 august.

Soiul SULMONA

cais sulmona Pomul de vigoare mică, cu coroana invers conică si ramurile de schelet bine garnisite cu formaţii fructifere scurte. Este autofertil, rezistent la boli, foarte productiv. Fructul este mijlociu spre mare, de 70 g, de formă ovoidă spre sferică, uşor turtită pe linia de sudură. Pielita este galbenă portocalie, acoperita cu roşu pe 2/3 din suprafaţa. Pulpa este portocalie, cu textura fermă, potrivit de suculenta si gust foarte plăcut. Sâmburele reprezinta 6,2% din greutatea fructului si are miezul dulce. Epoca de coacere 10-15 iulie.

Soiul SULINA

cais soi sulinaPomul de vigoare mică, cu coroana invers conică si ramurile de schelet bine garnisite, rezistent la ger, boli si dăunători. Fructul este mare de formă sferic ovoidă, uşor turtit lateral, de culoare galben - portocalie, acoperit de roşu pe partea însorită. Pulpa fructului este de culoare portocalie cu gust plăcut, echilibrat si savoare plăcuta. Este autofertil, foarte productiv. Epoca de coacere este începutul lunii august.