Pomi fructiferi - MarDescarca oferta - Toamna 2018
si lista de preturi


efectuam livrari la domicilu

prin firma de curierat rapid Fan Courier

*livrarile de primavara vor fi demarate incepand cu data de 20.10.2018.

Comunicate presa :

Nou ! Cumpara online soiul dorit !

soiuri de mar

Soiul FLORINA

material saditor Pom de vigoare mijlocie, cu fructe supramijlocii sau mari, sferic turtite sau tronconice, culoarea de fond galbena acoperita cu rosu anilina cu lenticele albicioase pe toata suprafata fructului. Pulpa consistenta de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulata placut aromata de calitate superioara pentru masa. Maturitatea de recoltare la mijlocul lunii octombrie, in zona colinara si la sfarsitul lui septembrie in zona de sud. Perioada de pastrare si consum este noiembrie- martie.

Soiul PRIMA

meri, pomiPom de vigoare mare, cu rezistenta foarte buna la boli (rapan, fainare). Fruct de marime mijlocie, de culoare galben-verzui acoperit de rosu pe partea insorita. Pulpa este suculenta, usor aromata, de consistenta buna care da posibilitatea de pastrare pana in luna decembrie. Epoca de coacere – a doua jumatate a lunii august.

Soiul JONATHAN

pomi fructiferiSoi raspandit in cultura, de vigoare mijlocie, rezistent la ger, sensibil la boli. Fruct de marime mijlocie, sferic de culoare verzuie acoperit cu rosu carmin. Pulpa alb –galbuie fina cu aroma specifica. Se pastreaza bine . Maturitatea de recoltare: septembrie- octombrie.

Soiul GOLDEN SPUR

meri, mar, pomiPomul este de vigoare mijlocie ,sensibil la boli, dar productiv si de calitate superioara. Fructele se pastreaza foarte bine daca sunt recoltate corespunzator. Acestea sunt mari, sfero-conice, costate, de culoare galbena cu puncte ruginii mari si rare. Pulpa este galbuie, crocanta, suculenta, pronuntat dulce, slab acidulata, cu aroma placuta. Maturitatea de recoltare: septembrie-octombrie

Soiul SIR PRIZE

meri Pom de vigoare mare, coroana larga, uşor dezordonata cu forma fructelor mijlocii sau mari, alungita, aproape cilindrica neregulata, costata spre vârf, culoarea de fond verde gălbui spre galbena aurie, cu lenticele bine conturate netede, foarte cerate. Pulpa consistenta de culoare alb gălbuie, relativ moale, foarte suculenta, cu un gust armonios, destul de dulce, fin acidulat. Maturitatea de recoltare sfârşit de septembrie început de octombrie..

Soiul IDARED

meri Pomul este de vigoare mijlocie, port semietalat, este foarte bun polenizator pentru alte soiuri, necesita rărirea fructelor. Fructele sunt mari, sferice sau sferice turtite, uşor costate, de culoare verde gălbuie sau galbene alburie, striate, acoperite pe ¾ din suprafaţa fructului cu roşu aprins, dând un aspect atrăgător fructului. Pulpa este alba cu nuanţa gălbuie, crocanta, suculenta, fina, dulce, acidulata, cu aroma slaba. Maturitatea de recoltare: octombrie

Soiul ROMUS 3

marPom de vigoare mijlocie, necesita rarirea. Fructele se pastreaza foarte bine daca sunt recoltate corespunzator. Soi cu fructe supramijlocii sau mari, ovoide, de culoare verde - galbuie acoperita cu rosu pe 2/3 din duprafata fructului. Pulpa consistenta de culoare alba, suculenta.
Maturitatea de recoltare prima decada a luni august.

Soiul STARKRIMSON

mar, meri Pomul este de vigoare mijlocie, tip spur, sensibil la rapan si fainare. Fructele se pastreaza foarte bine daca sunt recoltate corespunzator. Acestea sunt mari, tronconice alungite, costate, de culoare rosie cu lenticele. Pulpa este galbuie, usor verzuie, suculenta, dulce, aroma placuta.
Maturitatea de recoltare: septembrie-octombrie

Soiul FRUMOS DE VOINESTI

mar frumos de voinesti Pomul de vigoare mijlocie spre mare, cu coroana globuloasa, uşor alungita, deasa. Este relativ rezistent la ger si cu mult mai rezistent la făinare. Fructul de mărime mijlocie, 140-160g, de forma sferica, cu suprafaţa neteda. Culoarea de fond galbena-limonie, cea acoperitoare predominant rosu-portocaliu, cu dungi purpurii si cu puncte subcutanate evidente relativ dese. Gustul plăcut, dulce, cu aroma puternica. Epoca de coacere de la sfârşitul lunii septembrie pana in ianuarie, calitate optimă întrunind in noiembrie-decembrie.

Soiul GENEROS

cais soi litoralPomul de vigoare mijlocie, intra repede pe rod, fructifica pe ramuri scurte, ţepuşe; coroana invers conica, cu ramuri de schelet solide, bine garnisite cu ramuri de rod. Rezistenta la rapăn este de tip poligenic. Fructul este mare, 160-180g, sferic sau uşor turtit, uşor asimetric. Pielita neteda, uşor acoperita de pruina, de culoare roşu deschis pe 60-70% din suprafaţa, pe fond verde gălbui. Pulpa galbena, cu textura fina, suculenta gust plăcut, fin aromat. Epoca de coacere din decembrie pana in februarie; se poate păstra pana la începutul lui martie.

Soiul GRANNY SMITH

meriPomul de vigoare mijlocie, cu coroana rasfirata si rodire pe ramuri lungi si scurte. Fructul de marime mijlocie spre mare de forma sferica. Pielita este de culoare verde deschis pe toata suprafata. Pulpa este verde sau alb -verzuie, ferma, crocanta, cu putin zahar. Epoca de maturare: 1 – 10 octombrie.

Soiul LIBERTY

meriPomul de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, usor alungita. Fructul de marime medie spre mare de forma sferica usor aplatizat. Pielita este de culoare verde galbuie acoperita cu rosu deschis pe ½ din suprafata. Pulpa este alb-galbuie, crocanta, usor acidulata.
Epoca de maturare: 20 – 30 septembrie.

Soiul JONAGOLD

mar, mere Pomul este de vigoare mare, coroana semietalată, ramurile de schelet bine garnisite cu formaţii de rod scurte şi mijlocii, este autofertil. Fructul de mărime mare, 180-250g, de formă sferică trunchiată, uşor costat. Pieliţa netedă unsuroasă, de culoare galben -verzuie parţial acoperită cu roşu deschis. Pulpa galbenă, semicrocantă, suculentă, foarte dulce, uşor acidulată, foarte aromată, cu gust atmonios. Este un soi mult apreciat pe piaţa internaţională. Epoca de coacere sfârşitul lunii septembrie; se poate păstra pana in luna iunie.

Soiul PARMEN AURIU

meriPom de vigoare mijlocie sau submijlocie, cu coroana piramidala si rodire predominanta pe tepuse. Fructul este mijlociu de 150 g, sferic usor trunchiat, de culoare verde galbui, iar la coacere auriu, acoperit cu rosu portocaliu si dungi carmin. Pulpa este galbuie, densa, suculenta, crocanta, fina, dulce acidulata.

Epoca de maturare : 20 – 30 septembrie.

Soiul PIONIER

meriPom de vigoare submijlocie, rodeste pe formatiuni scurte, intra repede pe rod. Este rezistent la boli (rapan si fainare). Fructul este mijlociu, 150 g in medie, sferic turtit, rosu inchis-mat, pe 2/3 din fruct. Pulpa este alba, suculenta, cu gust bun. Epoca de maturare: 15 – 30 august.

Soiul MUTSU

meriPom de vigoare mare, cu coroana rasfirata, rodeste mult. Fructul este foarte mare peste 200 g, sferoidal cu tendinta spre tronconic, de culoare verde-galbui usor colorat in rosu pe partea insorita. Pulpa este alb-galbuie, crocanta, acidulata, de calitate foarte buna, usor aromata. Epoca de maturare : 20 – 30 septembrie.

Soiul ROYAL GALA

meriPom de vigoare mijlocie. Soi partial autofertil, rezistent la boli (fainare) si ger. Necesita polenizatori: Jonathan, Granny smith, Starkrimson. Fructul este mijlociu, in medie 160 g, de forma sfero-conic, usor costat, de culoare galben portocaliu cu rosu intens pe 70% din suprafata, cu dungi purpurii si cu puncte subcutanate evidente. Pulpa este de culoare alb galbuie, foarte suculenta, dulce si aromata. Epoca de maturare: 20 – 30 septembrie.

Soiul GOLDRUSH

meriPom de vigoare mica spre mijlocie, intra repede pe rod, produce mult si constant. Sensibil la formarea cruste de la suprafata solului si la baltirea apei. Fructul este mediu spre mare, de forma conica, culoarea de fond verde deschis, iar culoarea acoperitoare oranj. Pulpa este galbuie, crocanta, foarte dulce si usor acidulata. Epoca de maturare : inceput de octombrie.