Pomi fructiferi - PrunDescarca oferta - Toamna 2018
si lista de preturi


efectuam livrari la domicilu

prin firma de curierat rapid Fan Courier

*livrarile de primavara vor fi demarate incepand cu data de 20.10.2018.

Comunicate presa :

Nou ! Cumpara online soiul dorit !

soiuri de prun

Soiul CENTENAR

prunePom de vigoare mare. Soi productiv, cu conţinut ridicat în substanţa uscată si zahăr, sâmbure neaderent, maturare uniformă pe pom. Rezistenţa la ger, burmă şi de asemenea la viroze. Soi autosteril. Fructul mare de formă invers ovoidă, culoare roşie violacee acoperită cu un strat gros de pruină cenuşie. Pulpa fructului este de culoare alb- verzuie cu o textură fermă, o savoare bună, are un gust foarte plăcut. Fructele sunt destinate consumului in stare proaspătă. Epoca de maturare- in prima decadă a lunii august.

Soiul ANNA SPATH

pruneSoi de vigoare mijlocie cu coroana invers piramidala, semi precoce si foarte productiv.fruct mare, de forma globuloasa, de culoare rosie-vanata, negricioasa, cu pulpa neaderenta la sambure, de calitate foarte buna pentru masa si industrializare. Epoca de coacere septembrie inceput de octombrie.

Soiul TULEU GRAS

pruna Pom de vigoare mijlocie, androsteril necesitand polenizator unul din soiurile Anna Spath, Stanley. Fructul este mijlociu, elipsoidal, simetric, cu pielita subtire, vanata inchis, acoperita cu pruina groasa albastruie. Pulpa este galbena verzuie, crocanta, suculenta, dulce , fin aromata, neaderenta la sambure, apreciata atat pentru masa cat si pentru industrializare. Maturitatea de recoltare: a doua jumatate a lunii august.

Soiul ANGELENO - PRUN JAPONEZ

prun japonezPom de vigoare medie, coroană medie largă, intrare precoce în producţie, cu productivitate constantă. Fructul este mare, roşu strălucitor cu striaţii galben intens care devin roşii la maturare. Pulpa este galbenă, striată cu roşu sub epidermă, nu foarte zemoasă, consistentă, cu un gust mediu, neaderentă la sâmbure. Epoca de recoltare prima decadă a lunii august.

Soiul STANLEY

pruni Soi foarte viguros, cu productivitate buna, rezistent la boli si daunatori, autosteril, necesita polenizator: Anna Spath . Fruct mare, cu pielita de culoare vanata inchisa, acoperita cu pruina albastra. Se coace la sfarsit de august inceput de septembrie. Fructele se preteaza foarte bine la industrializare.

Soiul D`AGEN

prunPomul este de vigoare mijlocie, partial autofertil. Se pot folosii ca polenizatori soiurile: Anna Spath, Vinete romanesti, Stanley. Fructele mijlocii cu pielita de culoare roz-rosietica, acoperita cu pruina groasa albastra violacee, cu puncte subcutanate galbui. Pulpa este galbena-verzuie sau galbena –aurie. Este soi pentru industrializare. Maturitatea de recoltare: inceputul lunii septembrie.

Soiul TULEU TIMPURIU

prune Pomul de vigoare supramijlocie spre mare, cu creştere piramidală, si formaţiuni de rod scurte si mijlocii, este androsteril. Fructul de mărime mijlocie 40 g, de forma ovoidă, cu pielita vânată - violacee, acoperita cu pruina cenuşiu-albăstruie. Pulpa este de culoare verde-gălbuie, crocantă si suculentă, cu gust plăcut, de calitate superioară. Sâmburele este neaderent si mic. Epoca de coacere in prima si a doua decada a lunii august in funcţie de zona.

Soiul SILVIA

prune, pruniPomul de vigoare mijlocie, cu creştere piramidala, rară, cu ramuri de schelet garnisite cu formaţiuni fructifere scurte (buchete de mai). Înfloreşte timpuriu si este parţial autofertil, bun polenizator pentru alte soiuri. Fructul este mare de 55 g, de forma elipsoidală, cu pielita de culoare vânată violacee, acoperită cu pruină albăstruie, abundentă. Pulpa este alb-gălbuie, suculentă, cu gust plăcut, neaderentă la sâmbure. Epoca de coacere la mijlocul lunii august.

Soiul RECORD

pruniPomul de vigoare mijlocie si rodire pe buchete de mai. Înfloreşte târziu si este autosteril. Fructul este foarte mare de 75 g, de formă sferică alungită, cu pieliţa colorată vânat-închis, acoperită cu purină albăstruie. Pulpa este galben-verzuie, crocantă, cu aromă fină si gust armonios, iar sâmburele este mic, neaderent. Epoca de coacere la mijlocul lunii septembrie.

Soiul CARPATIN

pruniPomul de vigoare mijlocie spre mica, cu crestere piramidala, avand ramuri de schelet bine garnisite cu formatiuni fructifere scurte, mijlocii si lungi. Soi  androsteril si necesita polenizatori. Fructul de marime mijlocie, 40-45 g, de formă sferic alungita, cu pielita de culoare albastru inchis, acoperita cu pruina cenusie. Pulpa este de culoare galben- verzuie, suculenta, fina, neaderenta la sambure.
Epoca de maturare - in prima decadă a lunii august.
Polenizatori: Agen, Stanley, Silvia, Anna spath.

Soiul MINERVA

pruniPomul de vigoare mica spre mijlocie, cu crestere piramidala si ramuri de schelet relativ groase pe care se insereaza buchete de mai si ramuri mixte. Soi  androsteril si necesita polenizatori. Fructul de marime mijlocie, 40 g, de formă ovoida, cu pielita de culoare vanata-violacee, acoperita cu pruina albastruie, abundenta. Pulpa are culoarea galben - verzuie, suculenta, cu gust foarte placut, neaderenta la sambure.
Epoca de maturare - in prima decadă a lunii august.
Polenizatori: Agen, Stanley, Silvia, Anna spath.

Soiul ANDREEA

prune Pomul de vigoare mijlocie spre mica, creste erect, are coroana mijlociu de densa, cu fructificare spur si este parţial autofertil. Fructul este de mărime medie 40 g, de formă rotunda - oblonga, simetric, cu pieliţa de culoare albăstruie - violacee, cu puncte roşiatice – violacee, acoperita cu pruina. Pulpa este galbena, fara fibre, cu fermitatea si suculenta mijlocii, cu gust dulce, iar sâmburele este mijlociu si neaderent. Epoca de coacere decada a II-a si a III-a a lunii august.

Soiul DIANA

prune Pom de vigoare mijlocie, cu crestere globuloasa, rodeste pe ramuri mijlocii si lungi. Soi partial autofertil si necesita polenizatori. Fructul de marime mare 60 g, de forma sferica, cu pielita colorata albastru deschis, acoperita cu pruina, foarte aspectos. Pulpa este verde-galbuie, carnoasa, suculenta, cu sambure mic, neaderent, de calitate buna. Epoca de maturare: prima decadă a lunii iulie. Polenizatori: D’agen, Stanley, Silvia, Anna spath.

Soiul DIMBOVITA

prune Pom de vigoare supramijlocie spre mare si fructificare predominanta pe formatiuni fructifere scurte si mijlocii. Soi androsteril si necesita polenizatori. Fructul este mare de 50 g, de forma ovoida, colorat vanat inchis si acoperit cu pruina cenusie, abundenta. Pulpa are culoarea galben-verzuie, suculenta, cu gust placut, neaderenta la sambure. Epoca de maturare : a treia decada a lunii august. Polenizatori: D’agen, Stanley, Silvia, Anna spath.

Soiul PRESIDENT

prune Pom de vigoare mijlocie, cu coroana aplatizata, intra repede pe rod si fructifica abundent. Fructul de marime mare 50 g, de forma alungita, cu pielita colorata vanat inchis si acoperit cu pruina cenusie. Pulpa este verde-galbuie, carnoasa, suculenta, neaderenta la sambure, de calitate buna. Epoca de maturare: 15 – 20 septembrie. Polenizatori: D’agen, Stanley, Silvia, Anna spath.